Γιατί νιώθεις μόνιμα κουρασμένος/η;

Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες κόπωσης;


Αν είσαι ο τύπος που κοιμάται μέχρι το τελευταίο λεπτό και έπειτα σέρνεται μέχρι να σηκωθεί από το κρεβάτι , και αρχίζει να αναρωτιέται "Γιατί ιώθω συνέχεια κουρασμένη/ος;". Ή πιθανόν απλά να μην έχεις την ίδια ενέργεια να κάνεις τα πράγματα που πρέπει, όπως έκανες. Η κόπωση και η έλειψη ενέργειας αποτελούν προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο εάν γνωρίζουμε τι πάει στραβά.Συχνές αιτίες κόπωσης


Aν νιώθετε μόνιμα κουρασμένοι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το γιατρό σας για έναν έλεγχο. Ο γιατρός σας θα πάρει το ιστορικό σας, θα σας εξετάσει και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, με σκοπό να βρει την αιτία της κόπωσης. Μερικές από τις πιο πιθανές αιτίες είναι οι παρακάτω:


1. Έλλειψη ύπνου


Ενώ η έλλειψη ύπνου μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια προφανής αιτία χρόνιας κόπωσης, είναι ένας εκπληκτικά κοινός λόγος για να αισθάνεστε κουρασμένοι. Πολλοί άνθρωποι περνούν τη ζωή του, πολύ αγχωμένοι ή πολύ απασχολημένοι για να επιβραδύνουν και να πάρουν όλο τον ύπνο που χρειάζονται για να αισθάνονται καλά.


Αν και η έλλειψη ύπνου δεν είναι ιατρική πάθηση από μόνη της, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τρόπους για να μειώσετε το άγχος σας ή να σας συνταγογραφήσει φάρμακα που θα σας βοηθήσουν με την αϋπνία, περιστασιακά.


Είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε καθορίζοντας τις ανάγκες ύπνου σας. Ο "μέσος" ενήλικας χρειάζεται περίπου οκτώ ώρες την ημέρα, αλλά λίγα άτομα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί επίσης να έχετε συσσωρευμένη έλλειψη ύπνου και αυτό απαιτεί επιπ