Η ιδανική γιόγκικη πρωινή ρουτίνα - Yogic morning ritual

Ποια θα ήταν η ιδανική πρωινή ρουτίνα ενός ατόμου που κάνει πρακτική στη γιόγκα (στο δυτικό κόσμο);


Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε δυναμικά της ημέρα μας είναι να ξυπνήσουμε πριν την αυγή. Πολλά είναι τα οφέλη από αυτή την απλή απόφαση να σηκωθούμε νωρίς το πρωί. Ένα από αυτά είναι η ικανότητα να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και αποδοτικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον θα διαπιστώνουμε ότι έχουμε περισσότερο ενέργεια.

Δεύτερο πολύ σημαντικό είναι να ενυδατώσουμε το σώμα μας μετά από τόσες ώρες ύπνου, αλλά προσοχή, με το σωστό τρόπο. Το να πιούμε ζεστό νερό (σκέτο ή με λεμόνι) αμέσως μόλις ξυπνήσουμε ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθάει στο να καθαρίσει το έντερο.


Έπειτα συνεχίζουμε στον καθαρισμό του προσώπου και στου στόματος, όχι μόνο των δοντιών αλλά και των ούλων και της γλώσσας.


Σε αυτό το σημείο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πρακτική μας. Παίρνουμε χρόνο να χαλαρώσουμε το σώμα και το νου μας και αρχίζουμε να ξυπνάμε το σώμα κάνοντας γιόγκα.


Για την απόλυτη χαλάρωση μετά την πρακτική μας είναι εξαιρετικό να κάνουμε ένα μασάζ στο σώμα μας με κάποιο από τα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια. Το μασάζ θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας.

Όταν τα έλαια να απορροφηθούν από το σώμα μας, σειρά έχει ένα ζεστό/κρύο μπάνιο (ανάλογα την προτίμηση μας).


Τέλος, αφού καθαρίσαμε, ενυδατώσαμε, χαλαρώσαμε και δυναμώσαμε το σώμα μας είναι ώρα να το επιβραβεύσουμε με ένα θρεπτικό πρωινό. Όσα περισσότερα φρέσκα προϊόντα χρησιμοποιήσουμε και λιγότερο επεξεργασμένα τόσο το καλύτερο για την υγεία μας.