top of page

(Δεν) Βάζω στόχους για φέτος

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι κατακλυσμένη με συμβουλές και προτροπές για το πως θα θέσετε τους στόχους της νέας χρονιάς για να πετύχουν ή τι πρέπει να περιλαμβάνουν.



Αν και είμαι φαν της οργάνωσης , του να βάζεις στόχους και να φτιάχνεις σχέδια και πλάνα για την μέρα την εβδομάδα, το μήνα και το χρόνο, παρόλα αυτά φέτος νιώθω την ανάγκη να το καθυστερήσω.


Η χρονιά μου έχει αρχίσει με ένα slow living mode όπου ακόμα απολαμβάνω συναντήσεις με φίλους και συγγενείς, βόλτες και κυρίως ακόμα τρώω σαν να είναι Χριστούγεννα (αλλά δεν νιώθω καθόλου τύψεις για αυτό).


Φυσικά και είχα μπει στην διαδικασία να ψάξω για το σούπερ υπέροχο κοριτσίκο ημερολόγιο που θα περάσω το 2023 αλλά η όρεξη μου σταμάτησε όταν αναλογίστηκα πόσα ημερολόγια ή σημειωματάρια έχω που είναι μισά. Και σε αυτό το σημείο σας προτείνω να επενδύσετε σε ένα ημερολόγιο που θα γράφετε εσείς την ημερομηνία κάθε φορά.


Προσπαθώ να βάλω τις σκέεις μου σε σειρά και βλέπω ότι οι στόχοι που είχα πριν λίγες μέρες στο μυαλό μου δεν έχουν αλλάξει δραματικά επειδή μπήκε η πρώτη Ιανουαρίου. Νιώθω την ανάγκη να κάνω μία ανασκόπηση του που βρίσκομαι σχετικά με την επιχείρηση μου και την προσωπική μου βελτίωση και μάθηση αλλά χρειάζομαι να νιώσω πραγματικά έτοιμη πριν πάρω τον καφέ μου, βάλω μουσική και καθίσω κάτω με χαρτί και στυλό να αποτυπώσω και να βάλω σε σειρά αυτά που θέλω να πετύχω για το 2023.


Δεν θέλω η διαδικασία του να πάρω αποφάσεις και να θέσω στόχους να μου προκαλεί άγχος ή να μου δημιουργεί συναισθήματα απαισιοδοξίας για το τι δεν έχω κάνει ακόμα, γιατί απλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του.


Σκοπός του να βάζεις στόχους είναι να δημιουργήσεις το μονοπάτι που θα σε βοηθήσει να φτάσεις σε αυτούς και όχι να νιώθεις τύψεις που για άλλη μία χρονιά κουβαλάς αυτά τα χ περιττά κιλά. Αν το να βάζεις στόχους σου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα τότε καλύτερα να το προσπεράσεις.


Μπορείς αντίθετα να διαλέξεις κάποιες λέξεις που θα καθορίσουν την πρόθεση/ενέργεια/διάθεση που θα ήθελες να έχεις την νέα χρονιά.

Πάρε μερικές ιδέες παρακάτω.



Οι λέξεις που έχω διαλέξει εγώ για το έτος είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΑΠΟΔΟΧΗ.


Η σημασία που έχουν αυτές οι λέξεις για εμένα είναι:

  1. Συνέπεια: να είμαι συνεπής με την προώθηση και ενασχόληση με την επιχείρηση μου

  2. Συγκέντρωση: να εστιάζω σε ένα πράγμα κάθε φορά και να μην χάνομαι στα πολλά πράγματα που θέλω να κάνω

  3. Αποδοχή: να αποδέχομαι το τι μπορώ να καταφέρω και να μην επικρίνω τον εαυτό μου για ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα.

Μπορείτε να επιλέξετε όσες λέξεις θέλετε ή ακόμα και κάποια πρόταση, mantra, αν αυτό σας βοηθάει καλύτερα στο να είστε πιο συγκροτημένοι για το τι θέλετε να καταφέρετε φέτος.


Εάν ακόμα δεν είστε σίγουροι για το πως θελετε να προσεγγίσετε την νέα χρόνια, δώστε χρόνο και χώρο στον εαυτό σας και όλα θα έρθουν στην ώρα τους.


Πως θα προσεγγίσετε την νέα χρονιά;



70 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page