top of page

Γειά σας!!

Το ονομά μου είναι Ιωάννα Σαράφη.

Θα με βρείτε στο στρώμα μου να εξασκούμαι στη γιόγκα, να μαγειρεύω και να πειραματίζομαι με υγιεινές (ή και όχι τόσο) συνταγές, να παίζω τέννις και να βρίσκω λόγους να βρίσκομαι κοντά στη φύση. Αλλά δεν ήμουν πάντα έτσι...

Αφού τελείωσα το λύκειο, δεν είχα ιδέα σε ποιο πανεπιστήμιο ή σε ποια σχολή να σπουδάσω, έως ότου ένας από τους καθηγητές μου μου πρότεινε να υποβάλω αίτηση για ναυτιλιακές σπουδές, καθώς είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τα οικονομικά και τις επιχειρήσεις. Έτσι, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σπούδασα ναυτιλιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να κάνω την πρακτική μου σε ναυτιλιακές εταιρείες στο Λονδίνο και την Αθήνα, η οποία ήταν μια πολύ πολύτιμη εμπειρία και μου πρόσθεσε γνώσεις για τη μελλοντική μου καριέρα. Λίγο μετά την αποφοίτησή μου το 2015, άρχισα να εργάζομαι, πλήρως, σε μια μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία στην Αθήνα. Σε αυτό το σημείο, η ζωή μου φαινόταν να ξεκινά πολύ καλά.

Μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια, ο φόρτος εργασίας έφτασε σε απίστευτα υψηλό επίπεδο, δουλεύοντας 10 ώρες την ημέρα ενώ έπρεπε να είμαι σε βάρδια και εργάζομαι εάν χρειαζόταν και τα Σαββατοκύριακα. Τότε ξεκίνησα να έχω αμφιβολίες για αυτόν τον τρόπο ζωής και αν θα ήταν βιώσιμος. Οι πολλές ώρες εργασίας και το καθημερινό άγχος λόγω συνεχόμενων απροσδόκητων περιστατικών ήταν κάτι που δεν μπορούσα να χειριστώ για πολύ. Τότε ήταν που άρχισα να ασχολούμαι με τη γιόγκα ως τη δραστηριότητα απαλλαγής από το άγχος που προκαλούνταν στο γραφείο. Ξεκίνησα να αφιερώνω 2-3 ώρες την εβδομάδα να εξασκούμαι στην γιόγκα, μιάς και ήταν η μόνη άσκηση που εκτός από το να γυμνάζω το σώμα μου, μπορούσα να ηρεμήσω και τον νου μου και να μην έχω διαρκώς σκέψεις σχετικά με τη δοευλειά.

 

Το 2020, η πανδημία Covid-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που εργαζόμουν κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο απαιτητική. Εργαζόμουν 10 ώρες την ημέρα στο γραφείο και έπειτα πήγαινα σπίτι για να συνεχίσω να εργάζομαι στο λαπτοπ. Υπήρχαν φορές που με καλούσαν στο κινητό μέσα στο βράδυ και άρχιζα να κλαίω από την πίεση που ένιωθα αφού δεν μπορόυσα ούτε να κοιμηθώ ήσυχα πια. Ήξερα ότι αν συνέχιζα έτσι τότε το σώμα μου θα αναλάμβανε να δράσει και να καταλήξω να έχω προβλήματα υγείας μόνο  και μόνο για να καταλάβω αργότερα ότι αυτό δεν πορούσε να συνεχιστεί άλλο. Είχε έρθει η ώρα να πάρω τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια μου, γι 'αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου. Έπρεπε να επικεντρωθώ στην ψυχική και σωματική μου υγεία πριν να είναι πολύ αργά.

Από τη στιγμή που η γιόγκα ήταν η μόνη άσκηση που μπορόυσε να γυμνάσει το σώμα και το μυαλό μου ήμουν σίγουρη ότι θα με βοηθούσε να εξελιχθώ και να ζήσω την ζωή μου όπως πρέπει. Τότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα μέσα από τη γιόγκα να βοηθήσω και άλλες γυναίκες σαν εμένα που παλεύουν με το άγχος που προέρχεται από το περιβάλλον της εργασίας τους ή ακόμα και γυναίκες που είναι ατελείωτες ώρες στο σπίτι δουεύοντας από αυτό ή σε αυτό. 

Έτσι, ξεκίνησα να ψάχνω εκπαιδευτικά προγράμματα για να πάρω την πιστοποίηση που χρειάζεται για να διδάσκω. Από την πρώτη στιγμή πού επικοινώνησα με την μετέπειτα δασκάλα μου ήμουν σίγουρη ότι ήμουν αυτό ήταν το σωστό μονοπάτι. Ακομά και στο πρώτο μάθημα αφότου ξεκινήσαμε ένιωθα τόσο ενθουσιαμένη και χαρούμενη που θα μπορούσα να μεταδώσω όλα τα οφέλη της γιόγκα και να βοηθήσω άλλες γυναίκες. 

Και  έτσι έφτασα στο σήμερα. Τους τελευταίους μήνες άνοιξα το δικό μου στούντιο γιόγκα στην Κόρινθο και προσφέρω τις υπηρεσίες μου online και δια ζώσης σε εργαζόμενες γυναίκες ( ή από το σπίτι εργαζόμενες γυναίκες) και επιχειρηματίες, ώστε να δημιουργήσουν μία βιώσιμη καθημερινή πρακτική φροντίδας του εαυτού τους, και να μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος που προκύπει από το περιβάλλον τους (εργασία ή σπίτι). Φροντίζοντας τον εαυτό τους ολιστικά και με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορούν να παραμένουν ήρεμες σε όλες τις καταστάσεις.

 

Σε αυτόν τον ιστότοπο θα βρείτε δημοσιεύσεις και βίντεο σχετικά με τη γιόγκα, και το διαλογισμό και υγιεινές συνταγές. 

.. Και εάν βλέπετε τον εαυτό σας στη θέση που ήμουν, επικοινωνήστε μαζί μου για να βρούμε το πακέτο και τα μαθήματα που έχετε ανάγκη για να φτάσετε στην αρμονία.

IMG_9066.jpg
bottom of page