top of page

About 

Γειά σας!!

Το ονομά μου είναι Ιωάννα Σαράφη.

Θα με βρείτε στο στρώμα μου να εξασκούμαι στη γιόγκα, να μαγειρεύω και να πειραματίζομαι με υγιεινές (ή και όχι τόσο) συνταγές, να παίζω τέννις και να βρίσκω λόγους να βρίσκομαι κοντά στη φύση. Αλλά δεν ήμουν πάντα έτσι...

Αφού τελείωσα το λύκειο, δεν είχα ιδέα σε ποιο πανεπιστήμιο ή σε ποια σχολή να σπουδάσω, έως ότου ένας από τους καθηγητές μου μου πρότεινε να υποβάλω αίτηση για ναυτιλιακές σπουδές, καθώς είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τα οικονομικά και τις επιχειρήσεις. Έτσι, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σπούδασα ναυτιλιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να κάνω την πρακτική μου σε ναυτιλιακές εταιρείες στο Λονδίνο και την Αθήνα, η οποία ήταν μια πολύ πολύτιμη εμπειρία και μου πρόσθεσε γνώσεις για τη μελλοντική μου καριέρα. Λίγο μετά την αποφοίτησή μου το 2015, άρχισα να εργάζομαι, πλήρως, σε μια μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία στην Αθήνα. Σε αυτό το σημείο, η ζωή μου φαινόταν να ξεκινά πολύ καλά.

Μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια, ο φόρτος εργασίας έφτασε σε απίστευτα υψηλό επίπεδο, δουλεύοντας 10 ώρες την ημέρα ενώ έπρεπε να είμαι σε βάρδια και να εργάζομαι εάν χρειαζόταν και τα Σαββατοκύριακα. Τότε ξεκίνησα να έχω αμφιβολίες για αυτόν τον τρόπο ζωής και αν θα ήταν βιώσιμος. Οι πολλές ώρες εργασίας και το καθημερινό άγχος λόγω συνεχόμενων απροσδόκητων περιστατικών ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ για πολύ. Τότε ήταν που άρχισα να ασχολούμαι με τη γιόγκα ως τη δραστηριότητα απαλλαγής από το άγχος που προκαλούνταν στο γραφείο. Ξεκίνησα να αφιερώνω 2-3 ώρες την εβδομάδα να εξασκούμαι στην γιόγκα, μιας και ήταν η μόνη άσκηση που εκτός από το να γυμνάζω το σώμα μου, μπορούσα να ηρεμήσω και τον νου μου και να μην έχω διαρκώς σκέψεις σχετικά με τη δουλειά.

 

Το 2020, η πανδημία Covid-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που εργαζόμουν κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο απαιτητική. Ήξερα ότι αν συνέχιζα έτσι τότε το σώμα μου θα αναλάμβανε να αντιδράσει και να καταλήξω να έχω προβλήματα υγείας μόνο και μόνο για να καταλάβω αργότερα ότι αυτό δεν πορούσε να συνεχιστεί άλλο. Είχε έρθει η ώρα να πάρω τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια μου, γι 'αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου. Έπρεπε να επικεντρωθώ στην ψυχική και σωματική μου υγεία πριν να είναι πολύ αργά.

Από τη στιγμή που η γιόγκα ήταν η μόνη άσκηση που μπορούσε να γυμνάσει το σώμα και το μυαλό μου ήμουν σίγουρη ότι θα με βοηθούσε να εξελιχθώ και να ζήσω την ζωή μου όπως πρέπει. Τότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα μέσα από τη γιόγκα να βοηθήσω και άλλες γυναίκες σαν εμένα που παλεύουν με το άγχος που προέρχεται από το περιβάλλον της εργασίας τους ή ακόμα και γυναίκες που είναι ατελείωτες ώρες στο σπίτι δουλεύοντας από αυτό ή σε αυτό. 

Και έτσι έφτασα στο σήμερα. Πλέον, είμαι δασκάλα γιόγκα, ιδιοκτήτρια γιόγκα στούντιο και online yoga business consultant για δασκάλες γιόγκα που θέλουν να χτίσουν μία επιτυχημένη καριέρα. 

 

Οι υπηρεσίες μου αφορούν εργαζόμενες γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν μία βιώσιμη καθημερινή πρακτική φροντίδας του εαυτού τους, και να μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος που προκύπει από το περιβάλλον τους (εργασία ή σπίτι). Φροντίζοντας τον εαυτό τους ολιστικά και με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορούν να παραμένουν ήρεμες σε όλες τις καταστάσεις.

 

Σε αυτόν τον ιστότοπο θα βρείτε πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρω, για το στούντιο και blog όπου μοιράζομαι τις σκέψεις και τις συμβουλές μου

.. Και εάν βλέπετε τον εαυτό σας στη θέση που ήμουν, επικοινωνήστε μαζί μου για να βρούμε το πακέτο και τα μαθήματα που έχετε ανάγκη για να φτάσετε στην αρμονία.

bottom of page